Auto tracking: Met GPS weet u altijd de exacte locatie

Hoewel sommigen misschien zullen denken dat auto tracking is voorbehouden aan politie en de geheime diensten: er zijn genoeg redenen te noemen waarom het ook voor u handig kan zijn om altijd en overal uw auto te kunnen volgen.

GPS tracking is voor iedereen haalbaar

We durven wel te stellen dat de auto een belangrijk deel uitmaakt van het leven van de gemiddelde Nederlander. Ruim 2 op de 3 Nederlandse huishoudens heeft een auto. De helft daarvan heeft zelfs twee of meer auto’s. Ook in het bedrijfsleven is de auto natuurlijk niet meer weg te denken. Er rijden inmiddels bijna een miljoen bestelwagens rond.

Een opmerkelijk detail is dat Nederland ook tot de Europese landen behoort met de meeste auto diefstallen: we hebben een plekje in de top 10. Vooral Duitse automerken worden vaak gestolen.

Met dat in uw achterhoofd is het extra beveiligen van uw auto natuurlijk geen overbodige luxe. Hoewel een autoverzekering natuurlijk autodiefstal, reparatiekosten na een ongeval of medische kosten dekt, is er een klein apparaatje die kan helpen uw auto én de bestuurder in de gaten kan houden en problemen mee kunnen worden voorkomen: de GPS tracker.

Hoewel sommigen misschien zullen denken dat auto tracking is voorbehouden aan politie en de geheime diensten: er zijn genoeg redenen te noemen waarom het ook voor u handig kan zijn om altijd en overal uw auto te kunnen volgen.

Wat doet een GPS tracker

Voor auto tracking maakt u gebruik van GPS. Het Global Positioning System, zoals het systeem voluit heet is een wereldwijd netwerk van satellieten. Een GPS tracker kan informatie van die satellieten opvangen en op basis daarvan de locatie bepalen.

Afhankelijk van het soort auto tracking, kan de tracker op allerlei manieren uw voertuig monitoren. De snelheid waarmee de auto op dat moment rijdt, rijgedrag, de afgelegde routes. De auto tracking software kan u zelfs een automatische melding geven op het moment dat de auto wordt verplaatst.

De voordelen van auto tracking

Het kunnen lokaliseren van een voertuig door middel van GPS tracking biedt kansen en mogelijkheden in heel uiteenlopende situaties.

Weet altijd exact waar uw auto is

De voornaamste gedachte achter auto tracking is om altijd en overal de voertuiglocatie op te kunnen vragen. Er zijn een aantal situaties waarin het prettig kan zijn om beschikking te hebben over de locatiegegevens. Denk alleen maar wanneer u terugkomt na een dagje weg en uw auto blijkt weg te zijn. U kunt de GPS tracker gebruiken om er snel achter te komen of de auto misschien is weggesleept. Of misschien heeft u uw auto uitgeleend aan uw kinderen, maar hadden ze een uur geleden al thuis moeten zijn. Auto tracking had uw vragen meteen kunnen beantwoorden en kunnen zorgen voor de nodige gemoedsrust.

In het geval van een noodgeval

Mocht zich een calamiteit voordoen, dan weet de GPS tracker altijd waar de auto zich op dat moment bevindt. Bij een ongeval of een pechgeval kunt u de hulpdiensten direct laten weten wat de exacte locatie van het voertuig is. De GPS ontvanger kan tot op enkele meters nauwkeurig berekenen waar de auto zich bevindt. Een prettige gedachte wanneer u zich in een vreemd gebied bevindt of wanneer u de auto aan iemand anders meegeeft.

Haal een gestolen voertuig sneller terug

Zelfs in ons kleine landje worden dagelijks tientallen auto’s gestolen. In veel gevallen hoeven de autodieven de auto niet eens open te breken. De eigenaren hebben de sleutels regelmatig in de buurt van de voordeur liggen en bij moderne auto’s zijn vaak niet eens sleutels nodig om deze te kunnen stelen. Bij het terughalen van een gestolen voertuig is auto tracking een must, want veel voertuigen worden na diefstal niet eens meer teruggevonden. Bendes stelen vaak auto’s op bestelling en binnen een aantal uur is het gestolen voertuig al onderweg naar het buitenland. Door het voertuig uit rusten met een tracking systeem kan de locatie van de auto worden gevolgd. En daarmee beschikt u over informatie die voor de politie en terughalen van de auto zeer nuttig is.

Ritinformatie en statistieken

GPS apparaten zoals de Rental Tracker Wired Tracker of de OBD tracker worden gebruikt in combinatie met een app. In deze software is tal van informatie inzichtelijk gemaakt. U ziet ritinformatie, maar ook rijgedrag zoals accelereren en remmen is in te zien. Auto tracking kan van groot nut zijn wanneer u – al dan niet verplicht – een rittenregistratie moet bijhouden.

Maar door de zeer gedetailleerde informatie is ook heel goed te zien of er sprake is geweest van onveilig rijgedrag. En in het geval van een naderende onderhoudsbeurt kan de app u daarvan automatisch op de hoogte brengen.

Veel gestelde vragen over auto tracking

Wat is de beste GPS tracker voor in een auto?

Een goede GPS tracker geeft veel meer informatie dan alleen de actuele locatie van het voertuig. De systemen van Rental Tracker werken perfect samen met een uitgebreide app, waarin u een schat aan informatie kunt opvragen over uw voertuig, automatische alerts kunt instellen en nog veel meer.

Hoe moet ik een GPS tracker installeren?

Auto trackers zijn te koop in verschillende uitvoeringen. De meest duurzame oplossing is natuurlijk om een tracker in de auto te laten installeren. De tracker wordt aangesloten op de stroomvoorziening van de auto en auto tracking is daardoor altijd ‘online’. Zo kunt u altijd de locatie van de auto opvragen. Andere trackers kunt u eenvoudig ergens wegstoppen in het voertuig, zonder dat ze hoeven worden geïnstalleerd. Vanzelfsprekend kunnen we u voorzien van advies over auto tracking.

Wat kost een GPS tracker?

De kosten voor auto tracking zin opgebouwd uit twee delen:

  • De aanschafkosten van het apparaat.
  • De maandelijkse abonnementskosten, want de tracker maakt gebruik van het mobiele netwerk om 24 uur per dag gegevens door te kunnen geven.

De prijs van de GPS tracker hangt af van het type apparaat waar uw voorkeur naar uitgaat. Onze auto tracking devices zijn al verkrijgbaar vanaf € 99. De maandelijkse kosten zijn afhankelijk van het aantal trackers dat u heeft. Bij meer trackers krijgt u korting.

Voor wie is auto tracking interessant?

Een GPS tracker is interessant voor iedereen die graag wil of moet weten waar zijn of haar auto’s zich bevinden. Onder onze klanten bevinden zich bijvoorbeeld autoverhuurbedrijven en autodealers, maar ook particulieren die hun (kostbare) auto extra willen beveiligen met een GPS tracker.

In dit artikel hebben we ons steeds gericht op auto tracking, maar onze GPS apparatuur is ook uitstekend in te zetten om de locatie te kunnen monitoren van bijvoorbeeld scooters en e-bikes, maar ook boten en jachten, (land)bouwmachines en campers of caravans. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid