Het voordeel van een GPS tracker bij succesvol fleetmanagement

Als ondernemer of fleet manager bent u altijd op zoek naar manieren om uw voertuigen zo goed mogelijk te kunnen beheren. Een GPS tracker is daarbij tegenwoordig een niet te missen hulpmiddel.

Het voordeel van een GPS tracker bij succesvol fleetmanagement

Natuurlijk bepalen uw kennis en vaardigheden het overgrote deel van het succes van uw bedrijf. Een goede manager weet echter ook de juiste tools in te schakelen om het gewenste doel te kunnen bereiken. De moderne GPS technologie speelt dan ook een belangrijke rol in het leveren van de juiste ‘insights’ om de juiste zakelijke beslissingen te kunnen nemen.

Afgelopen jaren heeft de techniek rondom fleetmanagement systemen grote sprongen gemaakt. Er is nu veel meer mogelijk dan ‘slechts’ het traceren van de locatie van een voertuig. Sommige bedrijven twijfelen over de implementatie van nieuw techniek in hun wagenparken. Soms omdat men wil besparen op de kosten. Toch zijn de kosten van het NIET gebruiken van een GPS tracker veel hoger. Daarom hieronder een aantal redenen waarom uw fleet beter af is wanneer u besluit om de GPS techniek in te zetten bij het beheer van uw voertuigvloot.

Wereldwijde realtime voertuig tracking

Een groot voordeel van een GPS tracker in uw voertuigen is de mogelijkheid tot exacte locatiebepaling. Het stelt u als (verhuur)bedrijf in de gelegenheid om altijd een oogje in het zeil te houden op uw voertuigvloot. In één oogopslag kunt u zien welke voertuigen beschikbaar zijn, welke zijn verhuurd of misschien gestolen. Een GPS tracker kan u altijd voorzien van actuele locatiegegevens. U hoeft dus niet langer zelf een bij te houden om te weten waar uw voertuigen ongeveer zijn. De GPS tracker geeft tot bijna op de meter nauwkeurig aan waar uw voertuig zich bevindt.

Bovendien is het systeem niet alleen beperkt tot het lokaliseren van voertuigen. U kunt ook automatische meldingen instellen. Zo heeft u er altijd weet van wanneer uw voertuig zich bevindt op een plek waar het niet zou mogen zijn, bijvoorbeeld in het buitenland. Of u stelt in dat u juist een melding ontvangt wanneer het voertuig juist een bepaalde locatie verlaat. U kunt bijvoorbeeld een alert krijgen wanneer uw bouwmachine het bouwterrein verlaat. Een GPS tracker is daarmee een goede vorm van diefstal preventie, helemaal in combinatie met de mogelijkheid om starten van het voertuig op afstand te kunnen blokkeren.

Meerdere GPS trackers volgen

Wanneer u meerdere voertuigen of bouwmachines tegelijkertijd wilt monitoren kunt u de locatie van alle trackers tegelijkertijd weergeven op uw computer of zelfs uw mobiele telefoon of tablet. Perfect om als fleet manager of ondernemer altijd te weten waar uw assets zich bevinden.

Monitor het rijgedrag van de gebruikers

Als ondernemer of fleet manager bent u altijd op zoek naar manieren om uw voertuigen zo goed mogelijk te kunnen beheren. Een GPS tracker is daarbij tegenwoordig een niet te missen hulpmiddel.

Monitor het rijgedrag van de gebruikers

Onze GPS trackers bieden de mogelijkheid om bij te houden of de bestuurders op nette manier omspringen met uw voertuigen. Te hard rijden, rijden in een te lage versnelling, regelmatig hard remmen of hard uitwijken. Slecht rijgedrag zorgt dat uw voertuigen vaker naar de werkplaats moeten voor onderhoud aan remmen, banden of andere onderdelen. Het gedrag van de gebruikers heeft daarmee een direct effect op de beheerkosten van uw fleet en we hebben het dan nog niet eens gehad over de impact op uw verzekeringskosten.

Met een GPS tracker weet u exact of uw materiaal in gebruik is of juist niet en hoe uw huurders uw materiaal behandelen. U kunt zelfs uitgebreide gebruiksrapporten uitprinten en de huurders daar in het uiterste geval mee confronteren.

Een GPS tracker is 24/7 actief

Een tracker in uw voertuigen is de hele dag online. De GPS tracker wordt vast geïnstalleerd in het voertuig en zal de benodigde stroom direct van het voertuig krijgen. De GPS tracker hoeft dus niet tussentijds opgeladen te worden of van nieuwe batterijen te worden voorzien. De GPS trackers zijn snel en gemakkelijk te installeren.

Veiligheid

U kunt besluiten de GPS tracker uit te breiden met een noodknop. Deze sos knop is een belangrijke functie die het verschil kan maken in de veiligheid van uw gebruiker. Door de knop in te drukken wordt automatisch een noodbericht met daarin de exacte locatie van het voertuig verstuurd aan de hulpdiensten of uw medewerkers. Deze functie heeft al in veel noodsituaties zijn nut bewezen. Gebruikers ervaren de aanwezigheid van deze functie dan ook als zeer prettig.

Voorspellend onderhoud

Om de fleet van uw bedrijf in topconditie te houden is gepland, regulier onderhoud noodzakelijk. U kunt dit allemaal handmatig bijhouden, maar dat is een tijdrovende taak. Laat het daarom doen door een GPS tracker. U hoeft niet langer zelf een (papieren) administratie bij te houden om te weten of het al tijd is voor een oliewissel of een andere onderhoudsbeurt. Een GPS tracker houdt alles keurig voor u bij en kan u op basis van de gereden kilometers informeren wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Zo kunt u voorkomen dat u te maken krijgt met een uitgevallen voertuig en bijbehorende extra kosten.