Het verschil tussen GPS navigatie en GPS tracking

Het gebruik van techniek neemt in ons dagelijkse leven nog steeds toe. Het begrip GPS is dan ook min of meer ‘gewoon’ geworden. We lopen allemaal rond met een smartphone met GPS in onze broekzak.

Nieuwe techniek

Het gebruik van techniek neemt in ons dagelijkse leven nog steeds toe. Het begrip GPS is dan ook min of meer ‘gewoon’ geworden. We lopen allemaal rond met een smartphone met GPS in onze broekzak.

Omdat de smartphone altijd precies weet waar u bent heeft dat voor ons als gebruikers allerlei voordelen. Apps passen zich automatisch aan op uw locatie, de klok geeft altijd de goede tijd aan en u weet met de navigatie app overal feilloos de weg te vinden. GPS is geworden tot een van de normaalste zaken. Ook GPS tracking neemt snel in gebruik en populariteit toe. Het is een nieuwe toepassing van de vertrouwde GPS techniek die we allemaal al tijden gebruiken.

Het verschil tussen GPS tracking en GPS navigatie is simpel uit te leggen. We gebruik GPS navigatie om te weten waar we op dat moment zijn en wat de route ergens naar toe is. GPS tracking gebruiken we om te weten waar iemand anders is of waar deze is geweest. Een duidelijk verschil en een ontzettend nuttige toepassing van de moderne techniek.

Stel, u bent een bedrijf met een aantal bedrijfswagens, aanhangers en misschien ook nog ander materiaal dan kunt u de gps trackers gebruiken om te monitoren waar uw voertuigen en ander materiaal zijn. Maar niet alleen zakelijk is GPS tracking interessant. U zou de gps tracking ook kunnen gebruiken om als auto-eigenaar te zien of uw geliefde auto nog steeds op de oprit staat geparkeerd.

GPS tracking voor het MKB

Met dank aan gps tracking is het voor bedrijven mogelijk om hun voertuigen te kunnen 24/7 te kunnen volgen. Dat biedt ontzettend veel voordelen! Natuurlijk kunt u als werkgever zien waar uw personeel op dat moment rijdt of aan het werk is. Maar het draait niet alleen om controle, want met gps tracking kunt u ook betere service leveren aan uw klanten.

Wanneer er met spoed een iemand naar een van de klanten toe moet, ziet u in één oogopslag wie er sneller kan zijn. Bovendien draagt een gps tracker ook nog bij aan de veiligheid. In het geval van diefstal ziet u snel waar het voertuig is. Ook is te zien of de chauffeur zich netjes gedraagt in het verkeer.

GPS tracking systemen kunnen veel meer dan alleen het geven van locatie informatie. Onze GPS trackers werken perfect samen met onze tracking software en daardoor zijn hele nieuwe mogelijkheden ontstaan. U weet voortaan niet alleen waar uw voertuigen zijn geweest, u weet ook hoe  lang ze daar zijn geweest. Dat kan handig zijn bij het factureren van gewerkte uren. U kunt zien of er te hard is gereden met uw bedrijfswagens. Bijhouden wanneer het tijd is voor onderhoud wordt gemakkelijker, want u kunt automatisch een melding wanneer er een x aantal kilometers zijn gereden. Gemakkelijk is ook de gps geofencing mogelijkheid. U kunt bijvoorbeeld uw magazijn aangeven op de kaart. Iedere keer wanneer er een van uw bedrijfswagens, natuurlijk voorzien van gps tracking, aankomt of weggaat ontvangt u een melding op uw (mobiele) apparaat.

Duidelijk mag zijn dat gps tracking zoveel meer is dan alleen de mogelijkheid om constant te zien waar uw personeel en bedrijfsmiddelen zijn. U moet GPS tracking zien als een tool die u in staat stelt om uw werk beter te kunnen doen, meer service te kunnen bieden, beter te kunnen plannen en in de toekomst betere beslissingen te nemen over uw bedrijfsstrategie.

Met GPS tracking bent u als ondernemer in staat om in snel en gemakkelijk uw wagenpark te beheren. Het maakt daarbij niet meer uit of het gaat over enkele, tientallen of zelfs honderden voertuigen. U beheert alles even gemakkelijk vanaf uw desktop, tablet of smartphone.

GPS tracking voor particulieren

Duidelijk is dat een bedrijf voordeel heeft wanneer ze hun voertuigen uitrusten met GPS tracking techniek. Maar ook voor privé personen kan deze techniek erg interessant zijn. Hoewel sommige mensen ten onrechte denken dat het installeren van een tracker erg lastig is, valt dat in de praktijk echt mee. Zeker omdat er ook kan worden gekozen voor plug en play tracker.

Een GPS tracker is breed inzetbaar

GPS tracking helpt om uw dierbaren en kostbare bezittingen te beschermen. Wanneer u weet dat er een tracker aanwezig is in een voertuig zorgt dat voor de nodige gemoedsrust. Vanaf uw vakantiebestemming kunt u zien dat uw auto nog keurig op de parkeerplaats bij het vliegveld staat. Wanneer u uw auto heeft uitgeleend ziet u exact waar deze is en ook of de bestuurder de verkeersregels naleeft. Zomaar enkele willekeurige voorbeelden waarmee we vooral duidelijk willen maken dat GPS tracking echt niet alleen voor grote bedrijven interessant is.

Wanneer u een plug en play GPS tracker, zoals onze OBD tracker in uw voertuig gebruikt kunt u op uw smartphone exact zien waar uw auto op dat moment is. Bovendien kunt u in de app allerlei informatie zien en downloaden, bijvoorbeeld een rittenregistratie die u kunt gebruiken voor de Belastingdienst.

Wanneer u de eigenaar bent van een camper, caravan of boot bent u daar waarschijnlijk zuinig op. Helaas is de diefstal een almaar groeiend probleem. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa. Bendes hebben zich ‘gespecialiseerd’ en richten hun pijlen graag op geparkeerde campers en caravans. Niet gek, want ze zijn gemakkelijk mee te nemen en hebben vaak een hoge waarde. Steeds meer mensen besluiten daarom om deze kostbare zaken te beveiligen met gps tracking. We bieden daarom een gps tracker voor caravans en campers aan.

Het mooie is dat u niet constant de app hoeft te controleren om te weten of uw camper of caravan nog op z’n plek staat. U kunt in onze gps tracking app instellen dat u automatisch een berichtje ontvangt zodra het voertuig wordt verplaatst.